Suomen Mensalle valittiin ensimmäinen naispuheenjohtaja

Suomen Mensalle valittiin ensimmäinen naispuheenjohtaja

Suomen Mensan syyskokouksessa käytiin tänä vuonna puheenjohtajavaali, jossa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Tiina Tolonen.
 
– Viimeisen kymmenen vuoden aikana Mensan toiminta on monipuolistunut ja kasvanut jäsenmäärä tarjoaakin positiivisen haasteen jatkaa yhdistyksemme sisäisen toiminnan kehittämistä. Yhdistykseemme kuuluu jäseniä eri puolilta Suomea, joten tulevaisuudessa pyrimme tarjoamaan enemmän osallistumismahdollisuuksia myös niille, jotka asuvat etäällä suurimpiin kaupunkeihin keskittyvistä tapahtumista. Digitaaliset viestintävälineet tarjoavat meille uusia mahdollisuuksia sekä valtakunnalliseen että 17 paikallisosaston voimin tapahtuvaan toimintaan, kertoo tammikuussa 2015 Suomen Mensan ensimmäisenä naispuheenjohtajana aloittava Tiina Tolonen.
 
– Älykkyys yhdistetään usein matemaattiseen älykkyyteen, mutta älykkyys on ennen kaikkea kykyä oppia ja taitoa ratkaista ongelmia eri alueilla. Haluankin rohkaista kaikkia – erityisesti tyttöjä ja naisia – ajattelemaan omaa tapaansa toimia ongelmanratkaisutilanteissa sekä kykyjään hahmottaa asioita ja kokonaisuuksia tunnistaakseen potentiaalinsa, vaikka Mensan jäsenyyteen oikeuttavan rajan ylittääkin vain 2% väestöstä. Mensa ja mensalaiset toimivat mielellään myös yhteistyössä älykkyystutkimusta tekevien yhteisöjen, yliopistojen ja oppilaitosten kanssa, joten toivotan yhteydenotot uusien yhteistyömallien kehittämisen merkeissä tervetulleiksi, kannustaa Tolonen.
 
Lisätietoja:Lehdistötiedote: Suomen Mensalle ensimmäinen naispuheenjohtaja