Suomessa

Suomessa

Suomen Mensa toimii aktiivisesti 15 paikallisosastossa

Suomen Mensalla on 15 paikallisosastoa ja aktiivista toimintaa kaikilla suurimmilla paikkakunnilla. Paikallisosastot järjestävät jäsenilleen erilaisia tapaamisia ja vierailuja viikoittain tai kuukausittain.

 

Mensalla on myös aktiivinen verkkofoorumi jäsenilleen, kuudesti vuodessa ilmestyvä jäsenlehti sekä monenlaista vapaamuotoista toimintaa ympäri maata.

Mensa saapui Suomeen vuonna 1966

Suomen Mensa perustettiin vuonna 1966, eli kaksikymmentä vuotta sen jälkeen kuin kansainvälinen ensimmäisen kerran perustettiin. Yhdistys syntyi muutaman ulkomailla Mensasta kuulleen ja testeissä käyneen jäsenen aktiivisuudesta.
Mensan vuosikokous Porissa 2013Perustamisestaan lähtien yhdistys on toiminut aktiivisesti ja sen jäsenmäärä on jatkuvasti kasvanut. Suomen Mensa ry:ssä on jäseniä noin 2 900, joista noin kolmasosa asuu Helsingin Mensan vaikutusalueella.
Suomen Mensa on väkilukuun suhteutettuna yksi maailman suurimmista kansallisista Mensoista. Jäsenistö koostuu eri ikäisistä ja taustoiltaan ja elämäntilanteiltaan mitä erilaisimmista yksilöistä.

 

Naisia jäsenistä on noin kolmasosa, eli jokseenkin saman verran kuin testiin osallistuvista. Jäsenten ikäjakauma on 16 – 75 ikävuoden välillä, joista 25-30 -vuotiaita on eniten. Ammattinsa ja koulutuksensa perusteella mensalaiset ovat hyvin heterogeenista joukkoa, joskin korkeakoulututkinnot ovat Mensassa jonkin verran tavallista yleisempiä.

Mensan toiminta on vahvan jäsenlähtöistä

Suomen Mensa ry:n toiminta perustuu jäsenistön vapaaehtoistyöhön ja mielenkiinnon kohteisiin. Suurin osa tapahtumista on vapaamuotoisia tapaamisia, kiinnostavien keskustelujen ja esimerkiksi lautapelien tai ruoan ja juoman äärellä kokoontumisia. Toimintaan kuuluvat myös erilaiset asia-alustukset ja yritysvierailut.

 

Lisäksi jäsenet organisoivat monia teematapahtumia, kuten teatteri- ja taidenäyttelyvierailuja, retkiä kotimaan mielenkiintoisiin kohteisiin tai erilaisia toiminnallisia viikonlopputapahtumia.

 

Suomen Mensa ry:stä löytyy myös liikunta- tai harrasteryhmiä, sinkku- ja perhetoimintaa sekä nuorten toimintaa. Jäsenet voivat halutessaan osallistua myös Mensan kansainvälisiin tapahtumiin.

 

Monelle jäsenelle Mensa on innostava ja stimuloiva yhteisö, jonka toiminta tarjoaa älyllisiä virikkeitä ja kiinnostavia keskusteluja toisten älykkäiden ja aktiivisten ihmisten seurassa.