Liity jäseneksi

Liity jäseneksi

 

Suomen Mensa ry:n jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka saavuttaa älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98% väestöstä.

Mensa testaa säännöllisesti ympäri Suomea

Älykkyystestin voi tehdä missä vain Suomen Mensan järjestämässä yleisessä testitilaisuudessa tai pyynnöstä järjestetyssä ryhmätestissä. Testejä järjestetään säännöllisesti ympäri Suomea, joten osallistuminen Mensan omaan testiin on helpoin tapa päästä jäseneksi.

 

Jäsenyyttä voi hakea myös henkilö, jolla on muuta kautta saatu pätevä kahden prosentin rajan ylittävä tulos virallisesta älykkyystestistä. Tällaisissa tapauksissa tarvitaan aina ammattipsykologin myöntämä todistus testituloksesta. Lisätietoja jäsenyyden kriteereistä voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta psykologi (at) mensa.fi. Ethän liitä tiedusteluun mukaan testitodistuksia tai muuta luottamuksellista tietoa. Lisätietoa ja dokumentteja pyydetään tarvittaessa erikseen asiaa selvitettäessä.

Mensan älykkyystestin jäsenyysraja on 130

Suomen Mensa ry:n käyttämän älykkyystestin keskihajonta on 15. Jotta älykkyystestin tulos olisi parempi kuin 98 % väestöstä, tulee testissä saavutetun älykkyysosamäärän eli ÄO:n olla suurempi kuin 130.

 

Erilaiset älykyystestit eivät aina ole keskenään suoraan verrattavissa. Mikäli testissä käytetty keskihajonta on jokin muu kuin 15, joissakin testityypeissä esimerkiksi 16 tai 24, on myös jäsenyyteen vaadittava älykkyysosamääräluku vastaavasti erisuuruinen.

Katso lisätiedot testikalenterista

Ajankohtaiset tiedot kaikista tulevista testeistä löytyvät testikalenterista.

 

Jos olet jo saavuttanut jäsenyyteen oikeutetun tuloksen ja haluat liittyä, tai jos olet aikaisemmin ollut Mensan jäsen ja haluat liittyä uudelleen, ota yhteyttä Suomen Mensa ry:n toimistoon sähköpostitse osoitteeseen toimisto (at) mensa.fi