Nordic Mensa Fund rahoitti jälleen kerran älykkyystutkimusta

Nordic Mensa Fund rahoitti jälleen kerran älykkyystutkimusta

Nordic Mensa Fund on jakanut vuoden 2022 apurahat. Säätiö jakoi kolme Vuoden artikkeli -palkintoa ja kaksi projektiapurahaa.

Vuoden artikkeli -palkinnon saivat:
Kimmo Sorjonen (Karoliininen instituutti, Ruotsi) artikkelistaan Regression to the mean in latent change score models: an example involving breastfeeding and intelligence. (https://doi.org/10.1186/s12887-022-03349-4)

Gustaf Gredebäck (Uppsalan yliopisto, Ruotsi) artikkelistaan Fluid intelligence in refugee children. A cross-sectional study of potential risk and resilience factors among Syrian refugee children and their parents. (https://doi.org/10.1016/j.intell.2022.101684 )

Taina Makkonen (Helsingin yliopisto, Suomi) artikkelistaan Self-Evaluated Multiple Intelligences of Gifted Upper-Secondary-School Physics Students in Finland. (https://doi.org/10.1080/02783193.2021.2005205 )

Projektiapurahat (5000 €) myönnettiin:
Leonardo Bonettille (Aarhusin yliopisto, Tanska) tutkimukselle, joka tutkii ikääntymisen vaikutusta kognitiivisiin kykyihin ja älykkyyteen sekä niihin liittyviä rakenteellisia muutoksia aivoissa: The impact of ageing on the brain underpinnings of intelligence and auditory memory.

Karen Hoppmannille (UiT-The Arctic University of Norway, Norja) käynnissä olevaan seurantatutkimukseen, joka tutkii masennuksen pitkäaikaista vaikutusta kognitiivisiin kykyihin, kuten muistiin ja älykkyysosamäärään: Neuropsychological function, childhood trauma, and vulnerability to depression: A 23-year follow-up study.

Lisää tietoa säätiöstä: www.nordicmensafund.org