Paikallisosastot

Paikallisosastot

Suomen Mensa ry:llä on 15 aktiivisesti toimivaa paikallisosastoa ympäri maata ja maanlaajuisesti toimiva Mensanuorten ryhmä.

Paikallisosastojen toiminta vaihtelee kaupungeittain

Paikallisosastot järjestävät suuren osan yhdistyksen tapahtumista. Paikallisosastot toimivat itsenäisesti ja monella paikallisosastolla on omia perinteisiä tapahtumia ja tapoja. Toiminta on kaikkialla vahvan jäsenlähtöistä ja aktiivinen jäsen voi vaikuttaa paljon paikallisosastonsa toimintaan.

 

Paikallisosastojen tapahtumat ovat avoimia kaikille jäsenille asuinpaikasta riippumatta ja moni jäsen vierailee toisissa paikallisosastoissa kiinnostavan tapahtuman sattuessa kohdalle. Aktiivisimmin erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjestetään Helsingin alueella, jossa voi olla 2-3 erilaista tapaamista yhden viikon aikana. Pienemmät paikallisosastot kokoontuvat kerran viikossa tai kerran kuukaudessa.

 

Tyypillisiä paikallistapahtumia ovat vierailevien luennoitsijoiden alustukset, yritysvierailut, peli-illat, harrastusillat ja kulttuuritapahtumiin osallistuminen. Säännöllisiä tapaamisia on myös keskustelun ja ruokailun merkeissä ilman tarkemmin määriteltyä aihetta.

Mensassa seura ratkaisee

Tärkeintä paikallisosastojen toiminnassa on tarjota jäsenille mahdollisuus tavata toisia mensalaisia kiinnostavan ja stimuloivan tekemisen merkeissä, olivatpa kyseessä vahvan älylliset aiheet tai kevyempi illanvietto. Yhdistystoiminta tarjoaa hyvän kanavan löytää uusia tuttavuuksia esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muuttaessa.

 

Poikkeuksellista Mensan tapahtumissa on mahdollisuus tavata eri ikäisiä ihmisiä ja erilaisten taustojen ja alojen edustajia, joihin ei muissa yhteyksissä välttämättä koskaan tutustuisi. Samalla toteutetaan Mensan ajatusta pyöreästä pöydästä, jonka ympärillä kaikki jäsenet ovat tasa-arvoisia.

 

Suomen Mensa ry:n paikallisosastot yhteystietoineen löydät sinisestä palkista sivun oikeasta laidasta. Paikallisosastoihin, joiden yhteystietoja ei löydy listasta, saa yhteyden yhdistyksen toimiston kautta.