Mensat testaavat kansainvälisenä älykkyyspäivänä – Suomessa testataan 14 paikkakunnalla

Mensat testaavat kansainvälisenä älykkyyspäivänä – Suomessa testataan 14 paikkakunnalla

1. lokakuuta on kansainvälinen älykkyyspäivä, jonka tarkoituksena on tuoda esille tieteellisten testien merkitystä älykkyyden tunnistamisessa ja kannustaa älykkyydestään kiinnostuneita mittauttamaan älykkyysosamääränsä. Tänä vuonna lauantaille sijoittuvaa älykkyyspäivää vietetään eri maiden Mensoissa erityisen aktiivisesti, tuleehan tämän kansainvälisen järjestön perustamisesta tänä vuonna kuluneeksi tasan 70 vuotta.

 

– Lauantaina eri maiden Mensat testaavat eri puolilla maailmaa ja me olemme innoissamme mukana tässä kansainvälisessä aktiviteetissa. Suomessa testaajamme järjestävät testejä 14 eri paikkakunnalla. Toivotamme tervetulleiksi testeihin kaikki 16 vuotta täyttäneet, joita kiinnostaa selvittää oma älykkyysosamääränsä, kannustaa Suomen Mensan testivastaava Outi Hamara.
 
Suomen Mensa juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden aikana Suomen Mensan jäsenmäärä on kasvanut 3 000 jäseneen, mikä tekee yhdistyksestä maailman toiseksi suurimman kansallisen Mensan, kun jäsenmäärää verrataan väestön kokoon.
 
– Älykkyys on alkanut näkyä positiivisella tavalla eri ikäisille suunnatuissa tapahtumissa ja aihetta käsitellään neutraalisti eri näkökulmista myös julkisessa keskustelussa. Turha mystisyys vaikuttaa olevan hälvenemässä ja yleinen älykkyys nähdään nykyisin positiivisena voimavarana, jota yksilöitä rohkaistaan aiempaa ennakkoluulottomammin hyödyntämään osana jokapäiväistä elämää, summaa yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Tolonen.
 
Tarkemmat testitiedot testikalenterista.